Вчені розповіли, про які продукти варто забути після 40 років

f9a9bddfeaa816c55039e24d71c706e9

Вживaння дeякиx прoдуктів крaщe кoнтрoлювaти зaвжди, aлe у віці після 40 рoків їx присутність у сeбe на столі особливо важливо прагнути зводити до нуля.

Про це пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на medikforum.

Зокрема, особливо важливо після настання 40-річчя обмежувати себе в кількості цукру. Недавнє кардіологічне дослідження, що проводилося в США, показало: люди старше 45 років, які вживали щодня понад 700 грамів солодких напоїв, в тому числі фруктові соки, – набагато частіше вмирають від наслідків захворювань серцево-судинної системи.

Висновок вчених з цього приводу такий: чоловіки у віці після 40 років не повинні вживати більше 36 грамів цукру в день, жінки   не повинні вживати більше 20 грамів в день. Це, відповідно, 7 і 4 чайних ложки.

Цілісні фрукти можна вживати, не враховуючи цих цифр. Все інше в раціоні харчування повинно підкорятися вищезгаданим нормативам цукру.

Також на п’ятому десятку років потрібно перестати захоплено їсти вироби з білої муки. Особливо випічки, яка містить багато непотрібного організму крохмалю, що приводить до швидкого зростання цукру в крові.

Експерти порадили любителям печених виробів готувати самостійно, контролюючи додавання в них цукру і використовуючи замість білої муки вівсянку або борошно з додаванням висівок, які є джерелом корисної клітковини.

Сіль після настання 40-річчя теж вимагає до себе особливого ставлення, оскільки на цьому тлі розвиваються всі передумови до виникнення гіпертонії, інфарктів і інсультів.

Важливо пам’ятати, що солі дуже багато в більшій кількості готових продуктів, нагадали фахівці.

Продукти з трансжирами – ще один зразок нездорового харчування. Трансжири відносяться до дешевих видів жирів, що складаються з трансізомерів жирних кислот, одержуваних таким способом переробки, який робить їх небезпечними для судин і серця.

Такі жири сприяють швидкому накопиченню холестерину. Їх головне джерело – це різні види маргарину, які охоче використовуються в промисловому виробництві кондитерських виробів. Містяться трансжири і в смаженої на олії їжі.

Крім цього, після 40 років потрібно зменшувати кількість уживаного м’яса. Перш за все, це стосується продукту в переробленому вигляді – завжди краще з’їсти шматок пісного відвареного м’яса, ніж ковбаси.

Нагадаємо, цукор називають “дозволеним наркотиком” нашого часу. Багато людей вживають його у надмірних кількостях та не мислять свого життя без цукерок та тістечок.

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.